Moszkvai út

Iskolánkban végre megvalósult – több éves próbálkozás után – az első orosz cserediák-utazás. 9 diákunk látogatta meg Moszkvában a „Szemejnij lad” (Családi harmónia, egyensúly) waldorf iskolát és diákjait. Alább olvashatják két diákunk beszámolóját:

“Nagyon jó fogadtatásban volt részünk. Minden család megtette a tőle telhető legtöbbet, saját gyermekükként kezeltek. Az iskolában is nagyon közvetlen volt mindenki, a tanárok bevontak minket az órai tevékenységbe. Jó volt, hogy az ottani iskolai életnek is részesei lehettünk egy kevés időre, de a délutánokat a város felfedezésének szenteltük. Igyekeztünk a lehető legtöbbet kihozni abból az egy hétből, nagyon élveztük, és reméljük, még viszont látjuk őket itt, Budapesten, és akkor mi teszünk meg mindent azért, hogy a lehető legjobban teljen nekik az az idő, amit itt töltenek velünk.”
Kiss Anna Flóra 11.osztály

“Nagyon örülök hogy megismerhettem az orosz Waldorf iskolát és hogy hogyan működik. Nagyon érdekes volt, és persze hatalmas élmény volt megismerni az ottani embereket. Az is nagyon izgalmas volt, amikor egyedül közlekedünk Moszkvában vagy amikor egyedül vásároltam, közben sok hasznos tapasztalatot szereztem. Köszönöm szépen!”
Gottscháll Emese 12. osztály