Színház

„És mi lesz az idén a színdarabunk?”

hangzik el a kérdés már szeptemberben, kicsik és nagyok egyaránt kíváncsian várják a választ minden tanév elején. Az osztálytanítók a gyerekekre, az osztályra figyelve keresik az év témáját, történetét, később a drámatanár számára is ez az elsődleges szempont: mi lesz az idén a mi történetünk?

Az első nyolc évben a gyerekek az osztálytanítóval dolgoznak a kiválasztott színdarabon, majd ezt tavasszal mutatják be az egész iskolának. Különleges ünnep ez, amikor a Művészeti Napok során a gyerekek, szüleik és tanáraik rácsodálkoznak egymás alkotásaira, nagy izgalommal adják át és fogadják, amit hatalmas erővel érleltek hónapokon keresztül.

Waldorf érettségi

Ennek a folyamatnak a csúcspontja a 12. osztály, amikor a Waldorf-érettségi közösségi részeként az osztály előad egy egész estét betöltő színdarabot, melynek elsődleges szempontja a művészi megformáltság,  bizonyítva, hogy a közösség létre tud hozni egy olyan művészeti alkotást, amely igazi színházi élményt nyújt a közönség számára. Az osztály ilyenkor igyekszik megmutatni minden művészeti ágat, mellyel dolgozik a Waldorf iskolában: euritmia, zene, képzőművészet és mozgásművészet is beleépülhet a színházi előadásokba.

12. osztály színház 2018